AbleCenter – Trådløst læse-/afstandskamera med høj opløsning

48.990,00 kr. inkl. moms

AbleCenter er et fjernstyret højopløseligt kamera, der primært monteres i loftet i klasseværelset eller mødelokalet.
Med et AbleCenter kan svagtseende elever bedre følge undervisningen og det sociale liv i klassen. Når elevens PC, Mac, iPad eller Chromebook trådløst kobles til kameraet, kan eleven få billeder af alt, hvad der foregår i klasseværelset ned på sin egen skærm i nøjagtig den størrelse, som han eller hun har brug for.

Ablecenter – en løsning til svagtseende elever i klasseværelset

 

Et AbleCenter er et højopløselig kamera, der primært monteres i loftet i klasseværelset. Når elevens enhed (PC, Mac, iPad eller Chromebook) kobles trådløst til kameraet, kan eleven fjernstyre kameraet og få levende billeder af alt, hvad der foregår i klasseværelset, ned på sin egen skærm i nøjagtig den størrelse, som han eller hun har brug for.

 

AbleCenter samler elevens hjælpemidler i én løsning og giver eleven bevægelsesfriheden tilbage. De hidtidige løsninger, hvor udstyret stod på elevens bord, er nu integreret i et kamera i loftet. Elever med synsnedsættelse er nu langt mere mobil end tidligere, da det ikke er nødvendigt at sidde samme sted i klasselokalet med sine hjælpemidler. Eleven kan bevæge sig frit rundt i et trådløst miljø med den skærmopløsning, der passer eleven bedst. Systemets WiFi Autoconnect funktion muliggør automatisk skift mellem WiFi netværk – altså skift “almindelig” internet og AbleCenters eget netværk.

 

Når kameraet bruges til nærarbejde, kan eleven på sin egen skærm få forstørret teksten fra en bog eller lign. når det ligger ved siden af skærmen. For at støtte eleven med læsehastighed, udholdenhed og læseforståelse, inkluderer AbleCenter endvidere et tekstgenkendelses modul og oplæsnings modul, så eleven på egen hånd både kan få teksten i bøgerne læst højt og nemt kan redigere og gemme teksten. Samtidig kan eleven hurtigt og nemt orientere sig i klasselokalet med faste kamerapositioner, der er fastlagt. Hvis behovet ændrer sig, er det nemt at skifte de faste positioner ud med nye. Ud over at give bedre mulighed for at følge med i undervisningen, giver systemet også helt nye muligheder for at følge det sociale liv i klassen.

 

Med AbleCenter kan du forstørre og se alt, hvad enten det er i et klasselokale, mødelokale eller auditorie. AbleCenter kameraet monteres sikkert i loftet, hvorfra der er frit udsyn, og man kan derved se rundt i hele rummet. Det kan forstørre og vise ting på afstand i imponerende kvalitet direkte og trådløst til skærmen på din pc, laptop, smartphone eller tablet. Kameraet styres direkte fra din skærmenhed. AbleCenter kører på Windows, MacOS, iOS, Android og Google Chrome OS enheder.

 

Ablecenter leveres med en enkel software, som kan benyttes af langt de fleste elever. Softwaren og brugerfladerne er udviklet med udgangspunkt i, at mange elever er vant til at betjene computere og tablets. Udviklerne har således brugt de kendte taster fra spil til de mest brugte funktioner, og der er yderligere mulighed for at forenkle brugerfladen, så systemet kan tilgås med meget få taster.

 

Data:

 • Forstørrelsesområde: -5x til uendelig
 • Zoom: 30x optisk og 30x digital
 • Fokus: Autofocus
 • 1080P / Full HD
 • Arbejdshøjde: Min. 2 meter over bordhøjde.
 • Kompatibel med Windows, MacOS X, IOS og Android
 • AbleCenter software inkluderet ( kan downloades her)
 • Arbejdsområde: 360 grader til nær- og afstandsarbejde
 • Forbindelser: Trådløst netværk, 802.11 n / b / g / ac
 • Montering: I 60cm x 60cm loftsplader hvor der er nedsænket loft eller på væg eller loft ved brug af beslag
 • Vægt: 3 kg.
 • Mål: 60cm x 60cm x 20cm
 • Forbrug: 26W
 • Forsyning: 100-240V

Se mere om på AbleCon.no