Toriske linser er kontaktlinser, som er kendetegnet som værende kontaktlinser, der afhjælper astigmatisme – også kaldet bygningsfejl. Bygningsfejl er en af de mest almindelige synsfejl, og det er ikke unormalt, at du har det, hvis du har nedsat syn. Bygningsfejl forstås således, at krumningen af hornhinden, som normalvis er perfekt rund, snarere er som en oval form, hvilket gør, at lyset rammer ujævnt på nethinden, og gør synet sløret både på langt og nært hold.

Mange har bygningsfejl uden at vide det, dog en meget lille grad af det, hvor det ikke er nødvendigt at gøre noget for at afhjælpe det. Har du det dog i høj grad, så vil din optiker opdage det, hvorefter der skal gøres noget ved problemet. Her er toriske linser en glimrende ide, men briller såvel som opererationer kan ligeledes også afhjælpe det. Hvis ens bygningsfejl er markante vil man ofte selv opdage, at noget ikke er, som det bør være gennem meget trætte øjne eller at man ikke kan holde ud at læse i længere tid af gangen. Rigtig mange der i forvejen har nedsat syn vælger dog toriske linser, da det er et forholdsvis billigt og bedre alternativ end operationer.

Toriske linser findes som alle kontaktlinsetyper

Da bygningsfejl er en af de mest almindelige synsfejl, så gør producenterne særdeles meget for at gøre toriske linser så gode, som de kan blive, da det er linser, som i særdeleshed sælger i Danmark, såvel som på verdensplan. Det gør, at toriske linser laves i et vel af kontaktlinsertyper fra endagslinser til månedslinser og 14-dagslinser til døgnlinser. Uagtet hvilke behov du har til linser, så kan du få dem opfyldt med toriske linser, hvilket gør, at det som sådan ikke er en byrde at have bygningsfejl.

Toriske linser - Køb dine toriske kontaktlinser på nettetEr det vigtigt, at dine kontaktlinser kræver minimal rengøring samt opmærksomhed, så vil endagslinser være anbefalingsværdigt. Er det derimod prisen, som er vigtigt, så vil det ofte være månedslinser eller 14-dagslinser, som er de rette linser for dig. Vil du derimod gerne have nogle linser, som du kan benytte i flere dage uden at skulle tage dem ud – og derved sove med dem, så er døgnlinser helt klart rigtigt for dig. Ligegyldigt hvilket du kunne nikke genkendene til før, så findes disse linser som toriske linser.

Sådan finder du af, om du skal have toriske linser – og hvilke

På trods af at astigmatisme er den mest hyppige synsfejl, så er det overhovedet ikke sikkert, at du døjer med det. Ofte vil din optiker opdage det, hvis du allerede har nedsat syn, når du er til kontrol for at få tjekket dine øjne samt dine styrker. Hvis det er tilfældet, at du døjer med astigmatisme, så er det også vedkommende, som vil finde ud af, hvilke toriske linser, der passer til din astigmatisme, hvorefter du og din optiker i fællesskab vil tage beslutningen om hvilken kontaktlinsetype, der passer bedst til dig samt dine behov. Alt dette vil stå skrevet i din recept, så du nemt kan købe din toriske linser andre steder end hos din optiker.

På samme måde som en optiker kan stille diagnosen, så kan en øjenlæge ligeså dette, ofte hvis du ikke allerede har nedsat syn.

Køb toriske linser nu →