Månedslinser er – som navnet antyder – en linse, som man benytter 30 dage, hvorefter man smider dem ud for at starte på et nyt par. I Danmark er det angiveligt den mest benyttet kontaktlinse – efterfulgt af endagslinser. Månedslinsens popularitet stammer fra den gode pris samt den gode kvalitet, som månedslinsen tilbyder. Her er der vitterligt tale om et produkt, hvor man får meget for pengene.

På trods af, at du går med de samme månedslinser i 30 dage, så vil de under hele forløbet stadig føles naturlige og friske i øjet, grundet deres holdbarhed og fleksibilitet. Månedslinser er udviklet således, at der stadig vil komme ild til øjet, på trods af, at linsen stopper til med protein og snavs – hvis bare du husker, at rengøre dem grundigt.

Månedslinser giver fleksibilitet i en travl og aktiv hverdag, hvor du normalvis ville benytte dig af briller. Med månedslinser bør du ikke være bange for, at de hindrer dig i at leve det liv, som du ønsker at leve, hvilket briller hyppigt kan medføre. Uagtet om du dyrker meget sport, bruger meget tid foran computeren i forbindelse med dit arbejde eller du nyder at være fri for de problemer, som briller kan medføre – f.eks. dug, at de glider ned eller de bliver beskidte – så er månedslinser fremragende for dig.

En kontaktlinse til enhver

Månedslinser kan benyttes i op til 30 dage, før du skal tage et nyt par i brug, hvor f.eks. endagslinser skal smides ud efter en dags brugMånedslinsens popularitet smitter af på det udvalg, som der findes af månedslinser. Det er sandsynligvis den linsetype, som har det største samt bredeste produktsortiment indenfor et væld af forskellige kontaktlinser. Uanset hvilke behov dine øjne har til kontaktlinser – f.eks. langsynethed, nærsynethed og bygningsfejl – eller du benytter multifokale eller toriske linser, så er der en månedslinse for netop dit behov. Procenterne bruger store midler på at forske samt udvikle nye månedslinser, da det er så stort et marked, som det nu er, hvilket i sidste ende kommer dig til gode, fordi du får flere linser at vælge mellem.

Sov med dine månedslinser

Der findes to forskellige materialer, som månedslinser er lavet i: Hydrogel og silikone-hydrogel, hvor førstnævnte er den traditionelle og mest populære månedslinse, som er berygtet for, at du skal rengøre den om aftenen. Silikone-hydrogel er en forholdsvis nyudviklet månedslinse med mulighed for, at du kan beholde den i øjet i op til 30 dage – og sågar sove med dem i. Silikone-hydrogel er udviklet således, at den slipper 6 gange mere ilt igennem til øjet end traditionelle hydrogel månedslinser, hvilket gør, at den kan bæres i så mange dage uberørt.

Silikone-hydrogel linser er perfekt til dig, som ønsker en linse, du ikke behøves at rengøre samt pleje dagligt. Hvis du dertil ofte glemmer at tage dine linser ud om aftenen, så er de endnu mere perfekte for dig, da de er skabt til at sove i. Det vil endda ikke føles som, at du bærer – eller sover med dem i.

Hvis du ønsker at benytte silikone-hydrogel kontaktlinser bør du tage kontakt til din optiker, som kan vejlede og rådgive dig i brugen af dem samt fortælle dig, hvilke der passer til dig.

Rengøring af månedslinser

I modsætning til endagslinser, så benytter man månedslinser i 30 dage, hvilket medfører en meget stor belægning af snavs samt urenheder på linsen. Det er vigtigt, at man er omhyggelig med at rengøre samt desinficere sine månedslinser, når man tager dem ud om aftenen for at fjerne disse bakterier, snavs og urenheder, som naturligt fremkommer under brugen af månedslinser. Hvis rengøringen bliver gjort omhyggeligt, er det muligt at fjerne absolut størstedelen. Manglende eller dårlig rengøring og pleje af sine månedslinser kan resultere i irritation og i værste tilfælde infektion i øjet. Rengøring og desinficering af sine linser lyder dog mere besværligt og tidskrævende end det reelt er. Det er hurtigt og nemt klaret. Som følgende bør det gøres:

Vask og tør dine hænder, så du ikke overfører snavs og bakterier til øjet. Undgå helst fugtgivende sæber, da disse ikke er gode for kontaktlinser, du skal bruge mange dage. Tag den ene linse ud som vanligt, og rengør denne før, du begynder på den anden. Gnid linsen med din fingerspids sammen med et par dråber linsevæske og skyld grundigt linsen med et par dråber linevæske. Lig den derefter ned i linseetuiet og fyld det op med linsevæske. Gentag derefter samme procedure for den anden linse.

Du bør altid læse instruktionen på linsevæsken, og udelukkende benytte den linsevæske, som du har fået anbefalet til netop dine kontaktlinser.

Køb månedslinser nu →