Kontaktlinser er et fantastisk synshjælpemiddel for dig, som har svært ved at se. De giver dig friheden til at leve netop det liv, du ønsker at leve uden at være begrænset af at skulle bære briller for at kunne se og oplev alle livets herligheder. Med kontaktlinser bliver du fri for briller samt de begrænsninger, de sætter i hverdagen. Uagtet om du sætter en dyd i at spille en fodboldkamp om søndagen eller dyrke anden sport, så er briller svære og langtfra problemfrie at have med at gøre. Dine briller vil ofte medføre et hav af problemer såsom at de bliver beskidte, at de uregelmæssigt dugger, at de bliver skæve eller at de i værste tilfælde bliver smadret under dyrkelsen af din elskede sport. Alt dette er med til at hindre dig i at præstere optimalt på banen under kampens hede, men med kontaktlinser forhindrer du disse problemer i at opstå. De lader dig præstere samt have det sjovt uden, at du skal bekymre dig om dine briller, og så giver de dig frit udsyn, ligemeget hvilken tid eller situation det er på dagen.

Er du ikke den aktive type, så er der skam også andre fordele med kontaktlinser fremfor briller. Med kontaktlinser har du større frihed til at sammensætte samt bære det look, du ønsker, uden at dine briller skal forstyre eller ødelægge det. Uagtet hvordan du ønsker at se ud, så vil kontaktlinser ikke være synlige, hvilket giver dig friheden og muligheden til at se ud, som du ønsker. Kontaktlinser vil ikke være en hindring for dit udsende samt den stil, du ønsker, som du helt sikkert har oplevet, at briller kan være fra tid til anden.

På billedet ses en kvinde, der er i gang med at tage en kontaktlinse i. Du kan læse meget mere omkring kontaktlinser på denne side, hvor vi fortæller om linser samt giver gode tips og tricks dertil.Du kan helt sikkert nikke genkendende til, at solbriller og briller aldrig har været en god kombination, da du har været nødsaget til købe solbriller med styrke. De er både dyre og så er udvalget begrænset i forhold til almindelige solbriller. Du savner sikkert også følelsen af, at du køber et par solbriller og får dem med hjem samme dag, har vi ret? Med kontaktlinser kan du vinke farvel til solbriller med styrke og de tilhørende problemer, som er en naturlig del af dem. Du kan nemlig frit vælge mellem hvilke solbriller, du ønsker, da dine kontaktlinser korrigerer for dine synsfejl. Det skal solbrillerne ikke.

Kontaktlinser er for alle øjne

Kontaktlinser bliver brugt af omtrent 14% af den danske befolkning samt markant flere på verdensplan, hvilket gør, at der bliver forsket massivt i nye linser, som dækker en bred vifte af synsfejl samt øjenproblemer. Det gør, at uagtet om du er nærsynet, langsynet, astigmatiker eller har behov for nogle helt specifikke styrker, så er der kontaktlinser på markedet, der kan dække dine samt dine øjnes behov. Du kan altid forvente kontaktlinser, der gør et uovertruffen stykke arbejde på linje med briller, ligegyldigt hvilke synsfejl, du har, grundet den store efterspørgsel efter linser, der er på verdensplan.

Kontaktlinsetyper

Der findes mange forskellige kontaktlinser. Nogle er beregnet til endagsbrug, hvor andre er beregnet til benyttelse i flere dage. Nogle skal du tage ud, når du sover, andre kan du lade blive i, når du sover. Nogle er billigere end andre. Der er fordele og ulemper ved alle kontaktlinsetyper. For dig handler det om at finde de linser, hvor ulemperne bliver opvejet af fordelene i forhold til dine behov til kontaktlinser.

Vi har skildret de forskellige kontaktlinser samt fordele og ulemper for de respektive linser nedenfor, som vi håber, vil hjælpe dig til at finde de rette linser.

Endagslinser:

Endaglinser er – som navnet antyder – kendetegnet ved, at du benytter dem i en dag, hvorefter du smider dem ud for at tage et nyt par i brug den efterfølgende dag. Endaglinser er en de mest populære kontaktlinsetyper, hvis ikke den mest populære. Endagslinsens popularitet stammer fra, hvor nem den er at håndtere og have med at gøre, da det ikke er nødvendigt at rengøre samt pleje den, som andre linsetyper, da man smider den ud efter en dags brug. Rigtig mange mennesker bifalder dette, og er villig til at slippe lidt flere penge for endagslinsen, grundet at det er den letteste og mest praktiske linse at have med at gøre, da den er en smule dyre end andre kontaktlinser.

Månedslinser: 

På samme måde, som man benytter endagslinser en dag, så benytter man månedslinser i op til 30 dage af gangen, hvorefter man tager et nyt par i brug. Månedlinser er ofte billigere end andre kontaktlinsetyper – heraf endagslinser, da man benytter dem i op til 30 dage, hvilket naturligt gør dem billigere end linser, man hyppigere skifter til nye. I forbindelse med, at du bærer månedlinser i op til 30 dage, så vil der naturligt fremkomme en meget stor belægning af snavs samt urenheder på linsen. Det gør, at du dagligt skal desinficere og rengøre dine månedslinser grundigt for at fjerne dette snavs og urenheder samt bakterier. Det lyder umiddelbart svære og mere tidskrævende end det reelt er, men det er absolut noget, du bør have med i dine overvejelser.

14-dagslinser:

14-dagslinser er særdeles beslægtet med månedslinser, men i stedet for at man benytter linserne i 30 dag, så benytter man dem i 14 dage. 14-dagslinser er en populær linse, dog mindre populære end endagslinser og månedslinser, hvilket er syndt, da det er en glimrende kontaktlinsetype på alle fronter. På samme måde som månedslinser skal 14-dagslinser dagligt have en kærlig hånd i forbindelse med en grundig rengøring. Dette skal gøres, da det er en flerdagslinse, hvor der naturligt vil ophobe sig snavs samt urenheder på linsen. Dog vil 14-dagslinser ikke blive ligeså beskidte som månedslinser, da du benytter dem i mindre dage.

Døgnlinser:

Døgnlinser er kontaktlinser, som er fremstillet således, at du kan benytte dem kontinuerligt i op til 30 dage og sågar sove med dem. Det er noget, man ikke kan med traditionelle linser, hvilket gør døgnlinser så specielle. Døgnlinser er fremstillet i materialet silikone-hydrogel, hvor traditionelle linser er fremstillet i hydrogel. Det er silikone-hydrogel, der muliggøre, at man kan benytte døgnlinser i så mange dage samt sove med dem i, da de slipper op til 6 gange mere ilt gennem til øjet end traditionelle linser. Døgnlinser er glimrende for dig, som ikke gider at tage kontaktlinser ind og ud hver dag samt rengøre dine linser, hvis du benytter flerdagslinser. Med døgnlinser får du en linse, som giver maksimal komfort med minimal plejelse samt opmærksomhed.

Toriske linser

Toriske linser er kontaktlinser, som korrigerer for astigmatisme, også kendt som værende bygningsfejl. Bygningsfejl er en af de hyppigste synsfejl, og det er ikke unormalt at have det, hvis man i forvejen har nedsat syn. Astigmatisme er et problem, som vedrører hornhinden. Hornhinden dækker det forreste af øjet, og sørger for, at lyset rammer korrekt på nethinden. Normalvis er krumningen af hornhinden perfekt rundt, men med bygningsfejl er den snare oval, hvilket gør, at lyset rammer ujævnt på nethinden og påvirker synet. Toriske linser findes som de populære linsetyper, heriblandt endagslinser, månedslinser og 14-dagslinser samt døgnlinser, så de passer til alle behov – og det er derved ikke en hindring at have bygningsfejl og benytte kontaktlinser på samme tid.

Sov med dine kontaktlinser

Find kontaktlinser på nettet, hvor der er mange penge at spare på dine linser. Køb kontaktlinser på internettet nu.Med nogle kontaktlinsetyper, såsom månedslinser og ugelinser, er det muligt at sove med sine kontaktlinser i. Det vil sige, at du kan gå i seng og stå op igen, uden så meget som at røre dine linser en gang. Du lader blot dine kontaktlinser blive i, når du går i seng, hvorefter du er klar til en ny dag, når du står op uden at bekymre dig om dine kontaktlinser. Det er det revolutionerende materiale silikone-hydrogel, som gør dette muligt. Hvor linser udelukkende tidligere var fremstillet af materialet hydrogel, som ikke er mulige at sove med i, så er silikone-hydrogel et nyt materiale, udviklet i det seneste årti. Silikone-hydrogel linser slipper op til seks gange mere ilt igennem til øjet end traditionelle hydrogel-linser, hvilket gør det muligt at sove med dem i, da hornhinden får det nødvendige ilt. Du kan bære silikone-hydrogel linser kontinuerligt i op til 6 dage, hvor nogle typer sågar kan bæres kontinuerligt i op til 30 dage.

Er du typen, der hader at rengøre samt pleje dine linser inden, at du bevæger dig i seng, så er silikone-hydrogel linser som skabt for dig. Her får du en linse, som du ikke længere behøves at tage ud om aftenen, og derved give en grundig rengøring. Du lader dem blot blive i øjet. Det er sågar også slut med at famle rundt efter toilettet om natten, fordi du ikke kan se noget. Uagtet tidspunktet på dagen, så kan du se uden problemer.

Ønsker du at få kontaktlinser fremstillet af silikone-hydrogel, bør du tage kontakt til din optiker, som kan rådgive samt ordinere de kontaktlinser, som passer til dig og dine øjne.

Kontaktlinsens historie

Ideen om kontaktlinser strækker sig mange hundred år tilbage i tiden. Faktisk skal vi helt tilbage til 1508, hvor ideen om noget, der i særdeleshed minder om nutidens kontaktlinse opstod. Det var den italienske opfinder Leonardo da Vinci, der fandt frem til, at en spand med vand kan ændre synet, hvis hovedet er nedsænket i selv samme. Leonardo da Vinci eksperimenterede gentagne gange med det uden at finde frem til noget, der i realiteten virkede.

Endnu 100 år skulle gå før en anden videnskabsmand arbejdede videre med ideen. Det var den franske videnskabsmand René Descartes, der fortsatte, hvor Leonardo da Vinci slap. Han havde dog en anden tilgang til det end Leonardo da Vinci. René Descartes ønskede at skabe noget, der var direkte i kontakt med øjet, hvorefter han kom op med ideen om et glasrør fyldt med væske, som skulle være i direkte kontakt med hornhinden. Ideen virkede i mindre grad – og gjorde det på samme tid umuligt at blinke, hvilket er nødvendigt for øjet. Det var dog René Descartes, der skabte navnet kontaktlinser, fordi at øjet her var i direkte kontakt med linsen.