Hvilke kontaktlinser skal du vælge?

MyEyesAlt om kontaktlinser%s Comments

Her på denne side fortælle vi dig om de enkelte kontaktlinser samt hvad der gør, at de er unikke, hvilket i sidste ende forhåbentligt kan hjælpe dig til at vælge de rette linser for dig samt dine behov til kontaktlinser.
Skal du begynde med at benytte kontaktlinser – eller ønsker du en anden kontaktlinsetype end din eksisterende, så er det anbefalingsværdigt at gennemgå fordelene samt ulemperne hos de respektive kontaktlinsetyper for at finde netop den type, der passer til dine øjne samt behov.

Alles øjne samt behov for specifikke kontaktlinser er forskellige. Det gør, at der findes forskellige kontaktlinser, som håndterer dine synsfejl på hver sin måde. Uagtet hvilke behov du har for styrker eller hvad du værdsætter, når du skal til at gå med – eller går med kontaktlinser, så er der kontaktlinser, der passer til netop dig. Det kan være, at du værdsætter kontaktlinser, der er nemme at håndtere, hvor du ikke behøves at rengøre dem dagligt eller du derimod værdsætter billige kontaktlinser. Det er op til dig.

Det er anbefalingsværdigt at skildre fordelene samt ulemperne ved hver enkelt kontaktlinsetype, så du lettere tager den rette beslutning i forbindelse ved valg af kontaktlinser. Det gælder om at vælge de kontaktlinser, hvori ulemperne bliver opvejet af fordelene i forhold til dine behov til kontaktlinser. Gør de dette, så er du godt på vej til at vælge de rette kontaktlinser for dig.

Vi har skildret de forskellige kontaktlinsetyper samt fordele og lemper ved de respektive kontaktlinser nedenfor. Det kan forhåbentligt hjælpe dig på rette vej til at vælge netop de linser, som passer til dig og dine behov.

Endagslinser

Endagslinser er linser, du benytter i en dag, hvorefter du smider dem ud for at tage et nyt par i brug den efterfølgende dag. Endagslinser er en særdeles nem linse at anvende, da den kræver minimal plejelse, men på den anden side giver maksimal komfort. Den meget ofte udskiftningsfrekvens ved benyttelse af endagslinser gør, at hygiejnen altid er i top og du på samme tid slipper for at rengøre samt pleje dem. Du skifter dem bare til et nyt par. Disse særdeles værdsatte funktioner ved endagslinser gør dem til en af de mest anvendte typer i Danmark samt på resten af kloden.

Endagslinser for dem, der ønsker kontaktlinser, som kræver minimal plejelse samt rengøring, men på den anden sider giver maksimal komfort i alle timer af døgnet. Hvis man regner på det, så er endagslinser en smule dyre end andre kontaktlinsetyper, på trods af udgifter til rengøring til andre kontaktlinser såsom linsevæsker. Det gør, at man skal være villig til at slippe lidt flere penge for endagslinser end andre kontaktlinser. Er du det – og kan du lide de funktioner, som endagslinser tilbyder, så vil det sandsynligvis være den rette linse for dig.

Månedslinser

Fra én yderst populær linse til en anden yderst populær linse, nemlig månedslinser. Månedslinser er kendetegnet som værende en linse, du benytter i 30 dage, hvorefter du tager et nyt par i brug. Du tager den ud om aftenen, rengør den, opbevarer den i et linseetui over natten og tager den samme i den efterfølgende dag, hvilket gøres i hele kontaktlinsens levetid.

På trods af at månedslinser kræver en kærlig hånd dagligt i form af rengøring, så du slipper af med den belægning af snavs samt urenheder, som naturligt opstår i brugen af kontaktlinser, så er de nemme at have med at gøre. Det lyder umiddelbart besværligere at rengøre dem end det reelt er. Det behøves ikke at tage mere end et par minutter at give dem en grundig rengøring, som vil fjerne langt over 90% af belægningen.

Månedslinser er i den billige prisklasse sammenlignet med andre kontaktlinser, da det naturligvis giver en lavere pris, når du genbruger de samme linser i flere dage ad gangen. Dog er de en smule mere tidskrævende end andre linser såsom endagslinser. Månedslinsens popularitet gør, at der findes et bredt sortiment af månedslinser til næsten alle styrker samt synsfejl.

Døgnlinser

Døgnlinser er en forholdsvis ny type linse, der har vundet indpas på det danske marked samt i resten af verden over det seneste årti. Døgnlinser er fremstillet således, at man kan sove med linserne i uden at skulle forholde sig til rengøring eller at de skal ud før, man ligger sig til at sove. Døgnlinser kan benyttes kontinuerligt i op til 30 dage, uden at du så meget som én gang behøves at tage dem ud. Det er det revolutionerende materiale silikone-hydrogel, som døgnlinser er fremstillet i, hvor traditionelle linser er fremstillet i hydrogel. Silikone-hydrogel slipper op til 6 gange mere ilt gennem til øjet end traditionelle linser, hvilket muliggør, at man sove med dem i samt benytte kontinuerligt i så mange dage.

Døgnlinser er for dig, hvis du ønsker en linse, som du ikke behøves at forholde dig til på daglig basis: Her får du en linse, som du hverken skal putte ind eller tage ud eller skal rengøre dagligt. Du kan ligge dig til at sove uden at skænke dine linse en eneste tanke – og så vil du endda se perfekt, uanset tidspunktet på døgnet. Du skal aldrig mere famle efter toilettet. Kan du se dig selv som førnævnte person, så vil døgnlinser sandsynligvis være det rette for dig. Hvis det er tilfældet skal du tage kontakt til din optiker, som kan se om dine øjne er egnet til linser samt ordinere recepten på de rette døgnlinser for dig.

14-dagslinser

14-dagslinser er en kontaktlinsetype, som i særdeleshed minder om månedslinser. Som navnet dog antyder, så benytter du dem ikke i 30 dage som månedsliner, men i 14 dage, hvorefter du tager et nyt par i brug. 14-dagslinser er en populær linse, men ikke tilnærmelsesvis ligeså populær som endagslinser samt månedlinser, hvilket er syndt, da 14-dagslinser er en god mellemting mellem endagslinser og månedslinser.

14-dagslinser tilbyder et hav af de muligheder, som endagslinser og månedlinser tilbyder. Prisen er i den gode ende i forhold til endagslinser, da det naturligvis giver en mindre pris, når udskiftningsfrekvensen er mindre end med endagslinser. På den anden side vil hygiejnen ofte være forbedret i forhold til månedslinser, da den højere udskiftningsfrekvens resulterer i en mindre belægning af snavs samt urenheder.

Udover ovenstående fire forskellige kontaktlinsetype, så findes der yderligere tre: Multifokale linser, toriske linser samt progressive linser. Det er dog linsetyper, som kræver, at du har yderligere problemer med synet, og de er en smule mere kompliceret anlagt end ovenstående kontaktlinser, hvilket er grunden til, at vi har undladt at fortælle om dem her.

Vi håber, du kunne bruge vores sammenligning til i sidste ende at vælge de rette kontaktlinser for dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *