Endagslinser er en linse, som er kendetegnet ved, at du putter den i om morgenen og smider den væk om aftenen, når du ikke længere har behov for linsen. Deraf navnet endagslinse. Endagslinser er den mest populære linsetype, da den er yderst nem at håndtere og have med at gøre, da du slipper for essentielle pligter som at rengøre og pleje linsen, som bla. er en af de langtrukken og kedelige ting ved at benytte f.eks. månedslinser. Dette slipper du for, når du benytter 1-dagslinser.

Fordele med endagslinser

Leder du efter endagslinser? Så er du kommet til det rette sted. Vi guider dig til, hvordan du køber endagslinser samt giver vi dig tips og tricks til at købe endagslinser.Endagslinser giver dig friheden til at se ud samt gøre, hvad du ønsker at gøre i livet. De er ikke en hindring for dine udfoldelser, som briller ofte kan være. Ofte i forbindelse med sport eller udseende. 1-dagslinser har et hav af fordele – som førnævnte – som gør det anbefalingsværdigt for mange mennesker at vælge endagslinser. Det er dog forskelligt fra person til person hvilke fordele, som 1-dagslinsen behersker, som gør, at man vælger endagslinser fremfor andre linsetyper. Nogle af de mest almindelige fordele samt bevæggrunde for at benytte endagslinser ser ud som følgende:

Mere hygiejnisk

En af de betydelige fordele ved at benytte 1-dagslinser er hygiejnen, som ofte bliver forbedret med endagslinser end ved benyttelse af kontaktlinser, som kræver rengøringen dagligt. Selvom at man er særdeles ihærdig med rengøringen af sine månedslinser eller andre linser beregnet til mere end én dag, så vil der ofte over længere tid ophobe sig en belægning af snavs samt urenheder, hvilket kan medføre irritable øjne, og endda give en infektion i øjet, hvis man er meget uheldig. Ved benyttelse af 1-dageslinser, bliver risikoen for dette reduceret, da du tager nye sterile linser i brug hver dag, hvorefter at du smider dem ud igen, når du er færdig med at gå med dem.

Fantastiske til rejser

Er du meget på farten, så kan 1-dagslinser også være en fordel på den front, da du ikke behøves at slæbe rundt på rensegrej til dine kontaktlinser. Du vil dog være nødsaget til at medbringe ekstra linser, men når man sammenligner det med både størrelsen samt vægten på rensegrej, linsevæsker og etuier, så er det givet godt ud. Omend din rejse er ren og skær ferie eller det er arbejdsrelateret, så er det rart at tænke over, at man ikke behøves at rense sine linser, når man kommer træt tilbage på hotellet.

Til sportsentusiaster

Er du sportsentusiast, og bruger du briller, når du dyrker din elsket sport, så kan det være anbefalingsværdigt at skifte dine briller ud med endagslinser, når du bevæger dig ud på banen for at præstere. Med 1-dagslinser slipper du for et hav af negative sideeffekter med at bære briller, når du dyrker sport. Ofte vil dine briller irritere, glide længere ned af næsen, dugge eller endda risikere at blive smadret, fordi du går for hårdt ind i en tackling. Alt det slipper du for med endagslinser – og så koster det dig kun penge, når du bruger dem under træning. Du slipper desuden med bævlet, når du taber linsen, da du bare kan sætte en ny i.

I kombination med briller

Er du typen, der skifter mellem at benytte kontaktlinser og briller fra dag til dag, så vil endagslinser ofte være den rette linsetype for dig og dit behov. En endagslinse giver dig nemlig stor frihed til at vælge netop kontaktlinser eller briller alt efter, hvad du ønsker at bære den respektive dag, da du ikke behøves at opbevare linserne de dage, du vælger at gå med briller.

Endagslinser er for alle øjne

Der florerer rygter om, at ikke alle kan benytte 1-dagslinser, hvis man f.eks. har bygningsfejl eller specielle styrker. Dette er ikke rigtigt. Endagslinsens store popularitet gør, at producenterne har udviklet samt producerer et væld af endagslinser til alle slags øjne, uanset behov og styrker. I sidste ende kommer det dig til gode, da det er ligegyldigt hvilke behov dine øjne har – som f.eks. bygningsfejl eller specielle styrker – så kan en endagslinse dække disse, og samtidig gøre et uovertruffen stykke arbejde på linje med de andre linsetyper.

Er endagslinser dyre end andre linsetyper?

Man kan ikke entydigt sige, om endagslinser er billigere eller dyre end andre kontaktlinsetyper, da det kommer an på dine behov samt hvor ofte du benytter linser. Benytter du dagligt kontaktlinser – uden undtagelse – så vil endagslinser ofte være dyre end månedslinser, medregnet de andre udgifter såsom linsevæske og etuier. Benytter du kun kontaktlinser en gang i mellem – f.eks. hver anden dag eller kun til specielle lejligheder – så kan det ofte økonomisk godt betale sig at vælge endagslinser, da det kun koster dig penge, når du bruger dem, hvorimod at du er nødt til at smide månedslinser ud selvom, at du ikke har benyttet dem i samtlige 30 dage.

Det er dog vigtigt, at du overvejer dine forskellige behov til kontaktlinser før, da de forskellige fordele, som endagslinsen behersker muligvis opvejer den ofte lidt dyre pris.

En ting man dog entydigt kan sige er, at endagslinser er faldet i pris over de seneste år, og forventningsvis fortsat vil gøre det, hvilket måske vil føre til, at de en dag rammer samme prisniveau som andre linsetyper.

Køb endagslinser nu →