Døgnlinser – også kaldet kontaktlinser til kontinuerlig brug er kendetegnet som værende kontaktlinser, du kan bære i op til 30 dage uden at tage linserne ud. Ikke engang for at sove. Du lader dem blot blive i de respektive dage dine døgnlinser kan bæres for derefter at skifte dem til et nyt par. Det betyder, at du kun skal tage et respektiv par af døgnlinser ind samt ud en gang, på trods af at du benytter dem i flere dage. Med døgnlinser får man en linse, som kræver minimal plejning og minimal tidsforbrug, men dog med maksimal komfort på alle tider af døgnet.

På trods af at døgnlinser bæres i flere dage, så vil det ikke føles således, at du bærer kontaktlinser – overhovedet. Ved benyttelse af mange kontaktlinsetyper kan man ofte mærke, at man benytter kontaktlinser, selvom at det ikke føles ubehageligt. Det er sjælendt, at man kan dette med døgnlinser, grundet det revolutionerende materiale – ved navn silikone-hydrogel – som døgnlinser er fremstillet i, som slipper op til 6 gange mere ilt gennem til øjet end traditionelle linser. Det er også den markant større iltgennemtrængelighed, der gør det muligt, at man kan bære døgnlinser i så mange dage – og sågar sove med dem.

Døgnlinser er for alle øjne

Selvom at man ikke skulle tro det, grundet det revolutionerende materiale silikone-hydrogel, som døgnlinser er fremstillet i, så er udvalget af døgnlinser særdeles stort. Det gør, at der findes døgnlinser til nærmest alle øjne samt behov på markedet. Uagtet hvilke behov du og dine øjne har, så vil døgnlinser ofte være en mulighed istedet for de traditionelle kontaktlinsetyper. På samme tid vil døgnlinser også gøre et exceptionelt stykke arbejde på linje med de andre kontaktlinsetyper samt briller.

Døgnlinser er også en af de linsetyper, som producenterne benytter meget tid samt midler på at udvikle og forbedre i disse år, da det er en kontaktlinse, som er særdeles spændende, og som har kæmpe potentiale. Dette gør, at vi på længere sigt kan forvente døgnlinser, som er endnu bedre end i dag.

Fordele ved døgnlinser

Der er et hav af fordele ved benyttelse af døgnlinser. Den største fordel og nok overvejende incitament til at benytte døgnlinser er, at du slipper for den daglige rengøring. Hvis du normalvis benytter dig af månedslinser eller 14-dagslinser, så kender du den daglige rengøring samt pleje, der skal udføres for at slippe af med den naturlige belægning af snavs samt urenheder, der opstår under brugen af linser. Det slipper du for ved brugen af døgnlinser, da de har en special overfladebehandling, som mindsker belægningen af snavs og urenheder.

Ved benyttelse af døgnlinser slipper du for at tænke på dine kontaktlinser, både når du står op samt går i seng, hvilket må siges at være en fordel. Der vil ikke være nogen dage, hvor du ikke har tid til at tage dem i eller hvor du glemmer det. Og så ser du perfekt, uagtet tidspunktet på dagen. Det er slut med at famle efter toilettet midt om natten, fordi du ikke har kontaktlinser i.

Et godt eksempel på, hvor døgnlinser er eminente er, når man rejser. Ved bentyttelse af døgnlinser behøves du ikke at bekymre dig om at medbringe et hav af kontaktlinser samt linsevæsker og etuier. Her behøves du kun at medbringe det par, som du benytter samt et ekstra par, hvis der skulle ske noget undervejes. Det giver dig minimal baggage samt mindre at tænke på, når du pakker.

Hvem er døgnlinser for?

Døgnlinser er for alle, der ønsker en linse, de kan bære i adskillige dage uden at tænke over, at de bærer dem eller skal forholde sig til dem på daglig basis. For dem der ønsker en linse, som kræver ligeså lidt opmærksomhed som briller. For dem der ikke har tid til eller ønsker at tage kontaktlinser ud samt ind hver dag. For dem der ikke gider at rengøre samt pleje sine linser. For dem der ofte glemmer at tage linser ud om aftenen efter en hård dag på arbejdet. Og for dem der ønsker at se perfekt på alle tider af døgnet, uagtet at det er midt om natten.

Kan du nikke genkendende til en eller flere af ovenstående scenarier, så vil det være en ide at overveje døgnlinser. Bestemmer du dig for, at du ønsker døgnlinser skal du tage kontakt til din optiker, som kan sige, om det er muligt samt udskrive recepten på de døgnlinser, der passer til dig.

Køb dine døgnlinser nu →