Kontaktlinser fra Alcon, se deres kontaktlinser herAlcon er en af de førende producenter af kontaktlinser samt andre øjenprodukter på verdensplan. Alcon beskæftiger omtrent 24.000 personer, hvoraf 1.800 af disse beskæftiger sig med forskning samt udvikling af nye produkter til deres allerede imponerende produktsortiment. Alcon’s produktsortiment sælges i skrivende stund i over 180 lande på verdensplans, hvori Alcon opererer i 75 af disse lande.

Alcon blev stiftet i 1945 af farmaceuterne Robert Alexander og William Conner, hvoraf virksomhedens navn stammer fra. Alcon har sin oprindelse i byen Fort Worth i Texas i USA, hvor virksomhedens Amerikanske hovedkvarter stadig er beliggende den dag i dag. Robert og William stiftede Alcon med det formål at udvikle samt producere sterile oftalmiske produkter – altså produkter til øjnene, hvilket stadig er virksomhedens overordnet fokus i dag.

I virksomhedens levetid har det været på forskellige hænder: Fra at blive børsnoteret i 1971 på The New York Stock Exchange til senere at blive købt af den schweiziske fødevaregigant Nestlé i 1978, hvorefter at blevet overtaget af den schweiziske medicinalvirksomhed Novartis over en årrække efter årtusindskiftet, hvor de sidste aktier blev overtaget i 2010. Alcon producerer også nogle af sine produkter under navnet Ciba Vision, heriblandt Air Optix.

Gå til kontaktlinser fra Alcon →